Undersøgelser for Downs syndrom

Alle gravide i Danmark bliver tidligt i deres graviditet tilbudt screeningsundersøgelser for Downs Syndrom. Undersøgelserne kan vise hvor sandsynligt eller usandsynligt det er, at ens ufødte barn har Downs Syndrom. Er der øget sandsynlighed for Downs syndrom, vil man blive tilbudt yderligere undersøgelser.

Brug os i overvejelserne

For nogle er det let at tage stilling til, om man ønsker at deltage i undersøgelser af ens ufødte barn. For andre giver valget anledning til overvejelser.

Vi vil med vores information være med til at sikre, at du og din partner føler dig godt informeret, inden I træffer et valg om at deltage eller ikke deltage i undersøgelserne.

GraviditetsPortalen er et supplement til den information, du får hos din egen læge, din jordemoder og på fødestedet. En mulighed for at du og din partner i ro og mag kan sætte jer ind i spørgsmålet om test af jeres ufødte barn. Vi drøfter gerne jeres overvejelser med jer, når I kommer til konsultation hos os.

Frivilligt om dit barn skal undersøges

Det er frivilligt, om man vil deltage i undersøgelserne for Downs syndrom. Ønsker man ikke at lade sit barn undersøge for Downs syndrom, har man stadig mulighed for at få glæde af vore øvrige tilbud under graviditeten. Dit valg har ingen betydning for din ret til sundhedssektorens tilbud til gravide.